Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční cena v Bench-pressu 2009

Vánoční cena v Bench-pressu 2009

V sobotu 5.12.2009 se v hale lokomotivy krnov uskutečnil tradiční závod v nejoblíbenější silácké discíplíně BENCHPRESSU(tlak na lavici v leže).

Skvělé výkony předvedli letošní uchazeči o tradiční zlatý prsten a za pObrazekodpory hojného počtu diváku šli mnozí za hranice svých možností. Celkem 17. borců bylo po zvážení rozděleno do dvou kategorií do 23. let a muži nad 23 let. Díky přepočtu osobní hmotnosti dle Wilksova koeficientu se závody stávají vyrovnanějšími a opravdu rozhodují třeba desetiny bodu. Na správnost pokusů dohlížel zkušený dlouholetý reprezentant Jiří Zeman.

V kategorii do 23.let měl krnovský oddíl tři zástupce: Lukáše Tomčáka(dorostenecký mistr ČR 2009) Petr Buchtík a nováčka Petra Šafarčíka. Přesto, že tito borci předvedli všichni osobní rekordy na medailové příčky to nestačilo. Třetí místo oObrazekbsadil s výkonem 125Kg Pavel Fryš. Na druhé místo se probojoval Jakub Černík z Jalexu(5 místo na Mistrovství ČR dorostu v kulturistice), výkonem 127,5Kg. O 20Kg více vytlačil nad hlavu jeho kolega také z Jalexu Jan Kovalík a po výkonu 147,5Kg si zajistil jasné prvenství v této kategorii.

V kategorii nad 23let měl oddíl hned šest borců: Janis Kenis(účastník mistrovství světa masters nad 60let kde obsadil pátou příčku),Miroslav Čapka, Milan Greguš(5.v evropě 2009),Miloš Navrátil, Karel Juřena a Josef Šindelář.
Průběch závodů této skupiny byl velice vyrovnaný a o kObrazekonečném pořadí rozhodly až závěrečné pokusy.
Třetí místo vybojoval i přes nemoc Milan Greguš s výkonem 175Kg , zaostal za druhým Miroslavem Čapkou jen o pár desetin bodů. Čapka vytlačil nad hlavu 190Kg což na výborně připraveného Jana Malinovského z Jalexu bohužel nestačilo.
Jan Malinovský obhájil loňské prvenstvý a po výkonu 210Kg se stal absolutním vítězem a novým rekordmanem Vánoční ceny 2009.
ObrazekSkvěle byl připraven i Marek Pokuta, cvíčící pod dohledem dlouholetého vítěze Rémyho Krayzela(  z letošních bojů vyřadilo zraněné rameno),který celou dobu dýchal na záda třetímu Gregušovi. Po výkonu 180Kg na nej zbyla bramborová příčka. Nejstarším závodníkem se stal Janis Kenis a i přes věk nad 60 let dokázal při váze 53Kg vytlačit nad hlavu 67,5Kg a vylepšit si osobní rekord.

O kulturní doprovod těchto nádherných  závodů se postarala taneční skupina DANCE 4 ObrazekLIFE a skvěle připravený Jaroslav Planka z Power Gymu Krnov svým exhibičním vystoupením v kulturistice.

I diváci byly po vyhlášení výsledků odměněni za podporu a pět z nich si domů odneslo ceny od sponzorů.


Velké poděkování patří sponzorům GENEVE STEEL, Jan FIALA(Truhlárna), Perleť,Hermes,Flora a Jalex Krnov.







Výsledky
Deník

 

Náhledy fotografií ze složky Vánoční cena Bench-press2009

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář