Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství světa masters OSTRAVA 2009

Janis Kenis 5. ve světě Masters 3, Rémy Krayzel 6. Masters2

Janis Kenis 5. ve světě Masters 3,Rémy Krayzel 6. Masters 2

Dne 28.9.2009 se uskutečnilo v Ostravě Mistrovství světa v silovém trojboji masters3(nad 60let), Českou Republiku zde reprezentoval svěřenec krnovského oddílu Janis Kenis(r.1947).
Obrazek
Janis závodil v kategorii do 56Kg, od samého začátku byly karty o možnosti umístění jasně rozdány. Proto se Jani vyloženě soustředil jen na to aby potvrdil své výsledky z přípravy a pokusil se o nějaký osobní rekord. Zlepšení oproti mistrovství ČR Masters se mu nakonec povedlo ,,jen'' u benče. V silné konkurenci po výkonech dřep 100Kg,benč 65Kg, mrtvý tah 110Kg obsadil konečné páté místo.

 

 Obrazek












Druhým Krnovanem, který reprezentoval Českou Republiku na zmíněném mistrovství světa v silovém trojboji Masters 2 byl Rémy Krayzel(r.1955).

Rémy hodně před svým vystoupením na této soutěži shodil na váze a závodil v kategorii do 75Kg(v poslední době většinou zavodí ve 82,5Kg). Toto rozhodnutí hodně ovlivnilo jeho výkony a celkové umístění. V nejvíce, co do Obrazekpočtu závodníků, obsané hmotnostní kategorii se mu podařily tyto výkony: dřep 220Kg, benč 160Kg, mrtvý tah 210Kg. Výkonem v benči si zajistil krásnou bronzovou medaily(discíplíny jsou hodnoceny každá zvlášť). Celkově jeho výkon v trojboji 590Kg znamenal 6. místo na světě v této kategorii, přitom mohl bojovat o třetí příčku(od bronzu ho dělilo 17,5Kg, které se daly nazvedat ve dřepu a mrtvém tahu).


Oboum borcům je potřeba poděkovat za reprezentaci České Republiky i města Krnova.











Kompletní výsledky zde
  

 

Náhledy fotografií ze složky Mistrovství světa masters OSTRAVA 2009