Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství Evropy Masters Plzeň 2009

Obrazek

Milan Greguš pátý, Rémy Krayzel třetí.

 

Na Mistrovství Evropy v silovém trojboji Masters, které se konalo tento víkend v Plzni, odjeli reprezentovat Českou Republiku hned dva borci z Krnova. Pořadatelé připravili nádherné prostředí na vysoké úrovni.

Milan Greguš r.1968, závodil v kategorii od 40 do 50let(M1). Nastoupil ve své tradiční váhové skupině do 90Kg. Příprava probíhala slibně a Milan odjížděl na závody s ambicemi utkat se o medailové příčky. Ještě týden před závody vážil  94Kg a musel zahájit shazování.  Tato skutečnost je vždy mrzutá, protože hodně ubírá z výkonu. Kategorie do 90Kg byla od samého začátku hodně vyrovnaná a byly k vidění krásné výkony. Po první disciplíně, kterou je dřep,  se vedení ujal Schnurr Mario(GER) s výkonem 310Kg. Milan se musel po nevydařeném třetím pokusu a výkonem 277,5Kg spokojit se čtvrtou příčkou. Po dvou pokusech v pořadí druhé disciplíny, kterou je benčpres se naděje na úspěch pomalu rozplývaly. Důvodem byly dva nepovedené pokusy  se  190Kg. Ve třetím pokusu, kdy z Milana konečně spadla nervozita po nevydařených dřepech, vytlačil s lehkostí 195Kg, což mu v této discíplíně zajistilo stříbrnou medaili. Nejlépe si v benči vedl druhý německý závodník v této kategorii, Jacob Klaus-Dieter(212,5Kg). Závěrečnou třetí disciplínou silového trojboje je mrtvý tah. Tato disciplína jako vždy zamíchala celkovým pořadím a vzala našemu reprezentantovi šanci na celkové medailové umístění. Po výkonu 235Kg se Milan Greguš musel spokojit s celkově pátým místem. Nejlepší výkon v mrtvém tahu podal opět Schnurr Mario(GER) kdy vytáhl 297,5Kg a zajistil si celkové první místo.

ObrazekDle názoru trenéra Václava Stuchlíka a mne jako doprovodu, ze sebe Milan vydal vše a bojoval do poslední chvíle. Možná už se projevila i únava z letošní nabyté sezóny. Tento borec letos závodil 5krát s měsíčními odstupy a to už se projeví. Děkujeme za skvělou  reprezentaci  našeho oddílu i České republiky.

 

Rémy Krayzel r.1955 závodil v kategorii od 50 do 60let(M2). Ve hmotnostní skupině do 82,5Kg potvrdil své ambice na dobré umístění hned po první disciplíně, když dřepl 250Kg a zajistil si malou stříbrnou medaili. Ve druhé disciplíně, dokázal tento několikanásobný vítěz krnovského vánočního benče i přes zdravotní potíže s ramenem vytlačit 165Kg. To znamenalo třetí místo v této disciplíně. V poslední disciplíně, kterou je mrtvý tah, málem medailové ambice zmařili přísní rozhodčí. Ale Rémy zabojoval a po výkonu 210Kg si celkově zajistil bronzovou medaili.  Výkon v trojboji 625Kg.

Podrobnější průběh závodů M2 mi není znám, neboť  se konaly o den dříve než M1.

 Kompletní výsledky M1 82-100Kg

 článek v plzeňském deníku

  Kompletní výsledky ME masters                                                                                                                                                                                         
                                                                                                                                          
Vlach Petr

 

Náhledy fotografií ze složky Mistrovství Evropy Masters,Plzeň 2009