Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krnovští trojbojaři opět v akci

Krnovští trojbojaři opět v akci

Na úvod nového roku se představili nejmladší.

9. ledna se konalo v Sedlčanech již 4. Mistrovství ČR v klasickém (RAW) silovém trojboji dorostu a juniorů. Za TJ Lokomotivu Krnov bojovali, nováček v týmu Krnováků, Hasmanda Filip, pro něhož to byl první start na MČR. Dále pak Honza Pavlíček, který přestoupil z věkové kat. dorostu mezi zkušené a ostřílené juniory. A třetím účastníkem byl Procházka Jiří

Jako první se na MČR představil Hamsanda v kat. do 66 kg. Ačkoli se od jeho startu očekávalo spíše „otrkání“, příjemně překvapil. Po zvládnutém dřepu 137,5 kg byl na stříbrné pozici. A když ještě v benči zvládl 87,5 kg, dělil se součtem dvou disciplín výkonem 225 kg, o první místo. Nakonec podlehl silnějšímu Patriku Hrubému ze Spartaku Chodov, který jej porazil v pozvedu o 5 kilo. Filip však výkonem 170 v pozvedu a celkovým trojbojem 395 kg odvezl nádherné stříbro, které nikdo nečekal.

_foto-dorost-juniori.jpgO váhovou kat. výše, tedy do 74kg, se představili oba další krnovští siláci, Pavlíček a Procházka. Jejich váha byla nejvíce obsazená a sešlo se celkem 12 závodníků, mezi nimiž nechyběli čeští reprezentanti. Oba tak měli start ztížený. O to bylo ale vystoupení na MČR bohatší a kluci si mohli vyzkoušet, jaké to je mezi juniory s účastí těch nejlepších. Honza Pavlíček, který musí neustále shazovat váhu, zvládl nakonec ve dřepu 152,5kg. Zde je třeba se omluvit našemu borci, jelikož asistent trenéra, Petr Gracias, chybně nahlásil třetí pokus o 7,5 kg nižší, než bylo dohodnuto. Tato chyba pak ovlivnila celé další dění, kdy nálada v týmu ani Honzova chuť bojovat, již nebyly na té správné výši. Vše se ale dalo do pořádku po benči, zde bylo zdoláno 112,5 kg a po pozvedu 180 kg, celkově trojboj 445 bylo jasné, že ani chybou asistenta trenéra, Honza Pavlíček nepřišel o medaili. Umístěním na 5. místě z 12 borců a svými výkony, si však řekl o zařazení do reprezentace ČR, což bylo opět příjemným překvapením. V kat. do 74 kg, ještě závodil Procházka Jiří, který studuje mimo Krnov, nemá podmínky pro trénink a nemůže se tak připravovat společně s ostatními, což bylo znát na jeho výkonnosti. Výkony, dřep140, benč102,5 a pozved taktéž 180 kg, celkově trojboj 422,5 kg se umístil na 8. místě.

Se ziskem jedné stříbrné medaile a zařazením jednoho borce do reprezentace, jsme spokojeni.

Za výbor Silového trojboje chci klukům poděkovat za výkony, vzorové reprezentování TJ i města Krnov, za trpělivost s mou maličkostí a přeji jim, abychom se v budoucnu mohli podělit o další skvělé zážitky. Rovněž touto cestou děkuji i zástupcům města k podpoře, kterou nám velkou měrou pomáhají a bez níž by nebylo možno vychovávat další skvělé sportovce.

Petr Gracias