Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. Mistrovství Moravy v Silovém trojboji družtev

V sobotu 12.9.2015 se ve Zbýšově konalo 2. Mistrovství Moravy v Silovém trojboji družtev, kterého se účastnili i krnovští trojbojaři. Družstvo se složilo, dá se říct na poslední chvíli. Jak jinak to říct, když zkušený trojbojař Jiří Olejko, se dozvěděl o svém zařazení do družstva, tři týdny před konáním vlastní soutěže. Přípravu měl tak prakticky dvoutýdenní, jelikož poslední týden se odpočívá (čeká se na sílu), masér ještě naposledy před závody prohmátne těla a pak už děj se vůle Boží...

dscn0783.jpgO start družstva se postaral tahoun trojbojařů a nejlepší závodník oddílu v celé 40-ti leté hisotrii krnovského Silového trojboje, junior Tomáš Juříček, který vyburcoval kluky a šlo se na to.

Složení družstva bylo z mladých kluků, junior Tomáš Juříček – bronzový medailista ze světa a úřadující mistr Evropy, dorostenec Jan Pavlíček – úřadující mistr republiky a účastník mistrovství Světa, dále startoval Jiří Škapa – byl to jehoprvní start v životě a již zmíněný Jiří Olejko, který zanedlouho bude mezi veterány. V této sestavě se odjíždělo s cílem zúčastnit se, podívat a otrkat omladinu na závodech družstev. Samozřejmě nechyběl ani zakladatel oddílu, srdcař a tahoun krnovských trojbojařů, pan Stuchlík Václav a další.

dscn0777_2.jpgPo prezentaci, kdy se nahlásí základní pokusy v jednotlivých disciplínách, bylo pořadí překvapující, neboť po součtu bodů celých družstev vycházelo celkové umístění mezi nepopulární čtvrtou pozicí a možným bronzem z 12 družstev. V tu chvíli začala pracovat sportovní srdce všech, včetně doprovodu. Masér Petr Gracias dělal co bylo v jeho silách, abychom neodešli s prázdnou. Venca burcoval a ždímal z nás každé kilo. I Eva Bartoníčkova výborně asistovala zapisováním pokusů a povzbuzováním přispěla k podání vrcholných výkonu a také k tomu, že své kůže nedáme zadarmo. Po dřepech byl Krnov na 4. pozici. Následovala však silná disciplína, kterou je benčpres a rázem Krnov vévodil průběžnému pořadí. Závodníkům se dařilo a Tomáši Juříčkovi se podařil i nový český rekord výkonem 171,5 kg. Vše se ale rozhodovalo v mrtvém tahu. Prognóza s nahlášenými základními pokusy určovala propad na třetí příčku a to ještě v případě porážky družstva ze Svitav, které mělo vyhlídku na pozvedu lepší. A ač za námi Svitaváci zaostávali o pár bodíků, všichni věděli, že to bude boj do posledního pozvedu. Jeden špatný pokus mohl udělat konec medailovým nadějím. A to se netýkalo jen Krnova, ale i Bohumína, který byl favorizován a vedl i po prvních pokusech v pozvedu a Pohořelic, které byly stavěny na druhou příčku. Po druhých pokusech v pozvedu jsme byli na druhé příčce, kdy na první Bohumín už jsme neměli. Ale z druhé pozice nás mohli sesadit jak Pohořelice, tak Svitavy. Za Pohořelice zvedal Lacko, který však nezvedl. Pro nás dobré, hůř jak třetí jsme už být nemohli. Avšak Tomáš nastupoval před svitsvským Liborem Vizentem, který nahlásil 260kg. Tomáš měl nahlášeno 255 a kdyby dal, musel by Vizent zvednout alespoň 262,5, aby nás Svitavy předběhly. Tomáš šel na pokus. Zvedl činku až nad kolena, ale bylo to nad jeho síly. Pustil ji dolů a my jsme s hrůzou očekávali, jestli Vizent zvedne 260. Tato váha totiž stačila, aby vzali Krnovu druhé místo. Vizent se do činky zakousl, pomalu šla nahoru a my jsme už tratili naděje na stříbro. Libor Vizent zvedal milimetr po milimetru a nakonec se narovnal a bylo po všem. Jeké však bylo překvapení, když výrok rozhodčích byl 2:1 neplatný . Svitavy tak zůstaly na třetí příčce a my se radovali ze stříbra.

Petru Graciasovi a všem skeptikům mladí ukázali, že se nedají, a že umí.

Poředí :

1. TJ Viktoria Bohumín2365,0 kg – Body 1627,40 Wilks

2. TJ Lokomotiva Krnov2329,0 kg – Body 1609,76 Wilks

3. TJ Sokol Pohořelice 2375,0 kg – Body 1604,66 Wilks

Za oddíl děkujeme klukům za předvedené výsledky a přejeme pevné zdraví a úspěchy jak na poli závodním, tak v osobním životě. Poděkování patří i Městu Krnovu, které svou podporou pomáhá tyto výsledky tvořit.