Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. Mistrovství Moravy v benčpresu mužů a žen, Ostrava

V sobotu 13.3.2010 proběhlo 18. Mistrovství Moravy v benčpresu můžů a žen. Soutěž pořádal oddíl silového trojboje Colbert club SSK Vítkovice a veškeré výkony se odehrály v tělocvičně na Městském stadiónu v Ostravě Vítkovicích. Celkem se soutěže zůčastnilo 39 závodníků (34 mužů a 5 žen) a soutěžící byli rozděleni do 4 skupin.

V kategorii do 82,5Kg závodil zkušený několikanásobný vítěz krnovskýchObrazekvánočních benčů, Rémy Krayzel. V pětičlenné konkurenci vybojoval tento „veterán“ po výkonu 172,5Kg nádherné druhé místo. První místo obsadil domácí závodník Wolf výkonem 200Kg a jako třetí se umístil kuřimský Kučera výkonem 172,5Kg(byl těžší než Rémy). „Chtěl jsem vytlačit 180Kg, ale první pokus jsem pokazil a poté jsem byl soupeřem donucen vsadit na jistotu a udržet si druhou pozici“ ,hodnotil průběh závodu krnovský borec.

„Rémy je velká posila krnovského týmu a jsem velice rád, že se ho podařilo získat zpět do oddílu. Myslím, že tento borec v letošní sezóně ještě získá medaile i na mezinárodních soutěžích“ míní oddílový kolega Petr Vlach.

Dalším želízkem v ohni byl Milan Greguš soutěžící v kategorii do 100Kg, kde zápolilo hned osm borců. Milan sice zvýšil svůj osobní i oddílový rekord  na 210Kg, ale v celkovém pořadí to stačilo jen na čtvrté místo. První místo si výkonem 230Kg zajistil Selinger z Jihlavy, druhé místo po výkonu 230Kg obsadil o dvě kila těžší Zahraj z Vítkovic a třetí místo patřilo Walterovi 227,5Kg. „Jel jsem tento závod jen tréninkově, soustředím se na Republiku Masters příští týden, tak uvidíme. Samozřejmě s osobním rekordem jsem spokojen,“ dodal po výkonu.

V kategorii do 125Kg závodil nováček krnovského oddílu a dvojnásobný vítěz krnovských benčů Jan Malinovský. Díky technickým rozdílům, jako jsou povely rozhodčích a tzv. stopka s činkou na hrudi, se Honzovi povedlo zvládnout „jen“ 210Kg a celkově skončil čtvrtý. Pokud by se mu třetí pokus 220kg povedl, získal by bronz. „Závody byly jiné než v Krnově, ale zklamaný nejsem. Zvládnout 220Kg je pro mně  motivace do budoucna“, ohlédl se za výborně organizovaným   mistrovstvím Honza.

Výsledky