Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tomáš Juříček úspěšný na mistrovství světa.

Tomáš Juříček úspěšný na mistrovství světa.
 
Ve výborné formě se představil reprezentant České republiky a oddílu silového trojboje Lokomotivy Krnov na Mistrovství světa ve finském Salu.
Po tvrdé a náročné přípravě odcestoval 8.6.2015 do Sala,kde startoval na juniorském mistrovství světa RAW v silovém trojboji, bez podpůrných dresu.
V těchto soutěžích si počíná Tomáš  Juříček velmi úspěšně a patří mezi absolutní špičku v Evropě i Světě.
Toto potvrdil i při startu ve finském  Salu.
Pravidelně startuje ve váhové kategorii do 66.kg,která bývá nejsilněji obsazena co do počtu závodníků tak i kvality.
V den soutěže 9.6.2015 startovalo 15,závodníků z celého světa.
Ihned po startu v první disciplíně , dřep s činkou na zádech, vytvořil Český rekord výkonem 202,5 kg a ihned se zařadil na přední místo a zajistil si slibnou pozici na přední umístění.
V další soutěžní disciplíně tlak v leže na lavici vyrovnal   Český rekord 142,5 kg a bojoval o bronzovou medaili.Medaile dostávají závodníci za každou disciplínu
O siné konkurenci a vyrovnanosti  předních světových  závodníků svědčí,že  čtyři závodníci zvedli tuto váhu a o získání bronzové medaile v této disciplíně, jenž Tomáš patří k nejlepším závodníkům světa ho dělilo pouhých 9 dkg o které byl těžší. Při shodném výkonu rozhoduje nižší
 tělesná váha.
V poslední soutěžní disciplíně,mrtvém tahu,kde se zvedají nejvyšší váhy se většinou rozhoduje o medailích malých za každou  disciplínu tak velké za celkový trojboj zvedl Tomáš 222,5 kg , tímto výkonem si zapsal 567.5 kg v trojboji a  zajistil velmi pěkné čtvrté místo za vítězným Australským závodníkem, Kanadským závodníkem druhé místo  a Švédským závodníkem.
Z Evropských závodníků  absolvoval soutěž jako druhý nejlepší.
O jeho světové třídě svědčí i to, že absolvuje také soutěže v klasickém trojboji a rovněž patří mezi nejlepší.
Z České reprezentace také dosáhl nejlepšího umístění.
Zároveň je to po loňském třetím místě na světě  a letošním čtvrtým místem největší úspěch mládežníků i mužů v historii Oddílu silového trojboje
Lokomotivy Krnov. Zároveň Tomáš Juříček potvrzuje můj názor, že je jedním z největších talentů za mnoho let a velkým příslibem Krnovského a Českého silového trojboje pro další dlouhé období.
Velice potěšitelné je pro náš oddíl,že jsme vsadili na naší mládež a výsledky se dostavují v podobě úspěchu a výborné reprezentace jak České republiky,tak  města Krnov.
Zároveň chceme toto cestou poděkovat vedení města za finanční podporu,bez které bychom na těchto    soutěžích nestartovali.  
Na snímku:Tomáš při soutěžní disciplíně mrtvý tah.
Zároveň chci poprosit o pár řádků pro naše dorostence a juniory z minulé zprávy.
Děkuji
Václav Stuchlík
Předseda oddílu